Footer Text: Lorem ipsum dolor
Button Text 1 Button Text 2 Button Text 3 Button Text 6 Button Text 4 Button Text 5
Een herinnering aan de Goede Herderkerk Actueel Stichting Geschiedenis Gastenboek Vrijwilligers Sponsors
Stichting Goede Herder Kapel - info@goedeherderkapel.nl
De Goede Herder Kapel Laren
Kruis Goede Herderkerk terug in Laren Op de, in 1956 gebouwde Goede Herderkerk, stond een smeedijzeren torenkruis, staande op een wereldbol. Deze was vervaardigd door Smederij Gert Vos Sr. aan de Schapendrift in Laren. Voordat het kruis geplaatst zou worden, werd er een foto gemaakt, met zijn kinderen Tim en Ans op de voorgrond. Nadat de kerk 32 jaar later werd afgebroken, heeft Tim het kruis jarenlang bewaard in zijn smederij aan de Sint Janstraat, en later in Rekken, waar hij nu woont. Toen Herman Kroes, voorzitter van de te bouwen Goede Herder Kapel, 4 jaar geleden aan Tim dit kruis vroeg om in de kapel te mogen plaatsen, was het al gauw: "Ja, natuurlijk". En zo komt een stukje erfgoed van Smederij Vos en Goede Herderkerk weer terug op zijn plek in Laren. Een herinnering aan onze Goede Herderkerk met het officiële torenkruis, maar nu midden in de kapel. Zonder de wereldbol die in een ander smeedwerk is verwerkt. Toeval of niet: Een oud-leerling van Gert Vos Jr., thans Siersmederij Gert-Jan Bon uit Eemnes, gaat het kruis, 54 jaar oud, herstellen. 
Klik op de foto voor een vergroting
Goede Herder Kapel bekend tot in Limburg Onlangs is de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg op bezoek geweest bij de Stichting Goede Herder Kapel. Sinds augustus 2006 is er contact tussen de beide stichtingen over de te bouwen kapel in Laren. Dit met het oog op eventuele eisen en voorwaarden aan de bouw van een kapel.  Begin november is de heer Ben Brader afgereisd naar Laren voor een gesprek met Herman Kroes, Nel Majoor en Carel van Hest. Na het uitwisselen van het laatste nieuws rondom de bouw van de Goede Herder Kapel hebben ze met z’n vieren de plek bezocht waar de kapel moet verrijzen. Ook hebben de leden van de Stichting de heer Brader Laren getoond aan de hand van de route van de St. Jansprocessie. Hij was zeer te spreken over het mooi verzorgde St. Jans kerkhof, evenals het oude mozaiëk van de kerk, nu verwerkt in het Kindermonument, en de kapel. Alvorens de heer Brader weer naar Limburg vertrok is hij getrakteerd op de echte “Goede Herder Pannenkoek” van pannenkoekenhuis Pandelaar. De Stichting heeft in hun nieuwsblad Kapellen en Kruisen van december een artikel geschreven over het initiatief tot bouw van de Goede Herder Kapel.
Download het artikel als pdf door op het plaatje te klikken
Bouw Goede Herder Kapel gaat van start! Met erg veel plezier kan penningmeester Nel Majoor-Smit van de Goede Herder Kapel mededelen, dat de kapel gebouwd gaat worden en er met St. Jan, 26 juni 2011 zal staan. Voorzitter Herman Kroes: “Onlangs stond onze kapel in het decembernummer van het Limburgse blad Kruisen en Kapellen. Hiervan zijn enkele exemplaren in Laren verspreid waarop wederom leuke donaties binnen zijn gekomen. Hierdoor kon het bestuur de beslissing nemen om de bouw van de kapel te starten”. Half januari begint siersmid Gert-Jan Bon de "schapen" te maken. Timmerman Rien Franken is reeds begonnen de naam van de kapel in een proefbalk te frezen als model. Beide heren doen dit op vrijwillige basis. Hierbij bedankt het Bestuur van de Stichting Goede Herder Kapel een ieder die ons de afgelopen jaren financieel heeft bijgestaan. De financiën zijn nog niet helemaal rond, dus giften zijn nog altijd welkom op ons rekeningnummer: NL 28 INGB 000 72 63 652 of aan huis op Zevenend 32 in Laren. Het eerste nummer van het Larens Journaal heeft ook uitgebreid aandacht besteed aan de start van de bouw van de kapel. Tevens is het mooie gedicht van Gerard Beentjes geplaatst.
Klik op het logo voor het 6FM regionieuws 04-01-2011
Klik op het artikel voor een groter formaat
Interview op Nieuwjaarsreceptie Gemeente Laren
Op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Laren zijn Herman Kroes en Nel Majoor kort geïnterviewd door verslaggever Kent Hanson van radio 6FM over de start van de bouw van de Goede Herder Kapel.
Vorig nieuws
Tennisvereniging ‘t Laer sponsort Kapelletje Penningmeester Nel Majoor - Smit van de Stichting Goede Herder Kapel, sprong een gat in de lucht, bij het plotseling ontvangen van € 600,-- voor de kapel. Wat was er gebeurt? Op het bekende Sancta Maria pleintje stonden op Koninginnedag 5 vrijwilligers van Tennisvereniging 't Laer, t.w: Giel Hilhorst, Wim Huisman, Paul Splint, Pim Walter en Carel van Hest, broodjes Hema-worst,rode-witte- rose wijn, tapbier en oranjebitter te verkopen. Dit allemaal om de bouw van de Goede Herder Kapel mogelijk te maken. Nel en haar man Gert-Jan, niets vermoedend en terugkomend van een weekje weg, sprong werkelijk omhoog toen Carel van Hest dit overhandigde. Zo ziet u maar, vrijwilligers helpen ook elkaar als dat nodig is. Wij willen dan ook deze 5 vrijwilligers die de hele Koninginnedag gewerkt hebben en Tennisvereniging 't Laer hartelijk danken voor hun grandiose inzet en donatie, aldus voorzitter Herman Kroes.
Gooi & Eemlander 17 mei 2011
Artikel Cobouw 27 april 2011
Hoogste punt Kapelletje bereikt De pannen op het hoogste punt van het kapelletje liggen er op,  dus hoog tijd voor pannenbier. Voorzitter Herman Kroes had zaterdag 21 mei de vrijwilligers uitgenodigd om het glas te heffen op deze mijlpaal. Eén van de sponsoren zorgde voor een hapje en drankje zodat er geproost kon worden op de voortgang van de bouw van de Goede Herderkapel. Tussendoor werd er ook werkoverleg gehouden met betrekking tot de nog te realiseren onderdelen zodat het geheel daadwerkelijk voor zaterdag 18 juni gereed zal zijn. De opening en inwijding door pastoor Vriend zal die middag plaatsvinden.
Gooi & Eemlander: Monument Goede Herder Kapel gezegend
Laren - Onder grote belangstelling is zaterdamiddag in Laren de goede Herder Kapel ingezegend door pastoor Jan Vriend van de parochie Sint Jan de Goede Herder. De kapel is een monument ter herinnering aan de Goede Herderkerk, die van 1956 tot 1984 in het dorp heeft gestaan. Tientallen vrijwilligers hebben maanden aan de kapel op de hoek Zevenend-Smeekweg gewerkt. In de kapel is het torenkruis van de gesloopte kerk te zien.
Klik hier voor het radio interview op radio 6FM
meer foto’s van de opening
De bouw van de kapel
Deel 1 Deel 2 Deel 3
Een woord van dank Het Bestuur van de Stichting Goede Herder Kapel wil een ieder die iets heeft "gedaan", in welke vorm dan ook, hartelijk danken voor hun inzet en/of giften. Dankzij deze mensen staat de Goede Herderkapel er geweldig mooi bij. Namens het Bestuur, Herman Kroes