Footer Text: Lorem ipsum dolor
Button Text 1 Button Text 2 Button Text 3 Button Text 6 Button Text 4 Button Text 5
Een herinnering aan de Goede Herderkerk Actueel Stichting Geschiedenis Gastenboek Vrijwilligers Sponsors
Stichting Goede Herder Kapel - info@goedeherderkapel.nl
De Goede Herder Kapel Laren
Naambord Goede Herderkapel al 14 keer gelakt Voor het schilderwerk aan de kapel hadden we een goede schilder nodig. Dit werd zevenender en vrijwilliger Michel Papenburg. Michel (36), zoon van Jaap Papenburg (van de Ericaweg) en Sita Peters (van de Gooiergracht), is in 2001 als ZZP-er in Laren begonnen, maar is nu woonachtig in Bussum en woont daar met veel plezier met zijn vriendin en zijn zoon. Voor 97% heeft hij zijn schilderwerk in Laren, echter thuis tuiniert hij graag. Nu is hij al vele, vele avonden bezig voor de kapel. Het naambord is 14x gelakt, de letters worden goud gekleurd, evenals het "oude torenkruis" wat verlicht gaat worden en de zonnestralen boven het naambord. De 6 smeedijzeren schapen krijgen hun natuurlijke kleuren.
Hoogste punt Kapelletje bereikt De pannen op het hoogste punt van het kapelletje liggen er op,  dus hoog tijd voor pannenbier. Voorzitter Herman Kroes had zaterdag 21 mei de vrijwilligers uitgenodigd om het glas te heffen op deze mijlpaal. Eén van de sponsoren zorgde voor een hapje en drankje zodat er geproost kon worden op de voortgang van de bouw van de Goede Herderkapel. Tussendoor werd er ook werkoverleg gehouden met betrekking tot de nog te realiseren onderdelen zodat het geheel daadwerkelijk voor zaterdag 18 juni gereed zal zijn. De opening en inwijding door pastoor Vriend zal die middag plaatsvinden.
Michel, die in zijn jeugd regelmatig in de Goede Herderkerk kwam, vind het niet alleen leuk om aan deze herinnering aan de kerk mee te werken, maar voelt zich betrokken dat een klein groepje Laarders dit doen voor de hele gemeenschap. Voorzitter Herman Kroes is tussentijds naar zijn werk gaan kijken en is zeer tevreden over het resultaat wat deze schilder straks aflevert voor de Goede Herderkapel.
Het "oude torenkruis" en het naambord op de zolder van vrijwilliger Michel Papenburg 
Kapel krijgt dak van leipannen Op het dak van de kapel moeten blauw-grijs gesmoorde leipannen komen en vrijwillig Dakdekkersbedrijf Rick Poppe was bereid dat te doen.
Rick Poppe en zoon Jordan aan het werk op de kapel
Rick (57), zoon van Jan Poppe (uit Hulst) en Bep Lustig (dochter van ijsco-man Bart Lustig van het Berkenlaantje), is geboren en opgegroeid op de Ericaweg. Woont thans met zijn gezin in Huizen. Hij heeft 9 jaar het lood-, zink- en dakwerk vakkundig geleerd bij Fa Westerveld in Laren.  In 2000 is hij met zijn zoon en opvolger Jordan (34) een dakdekkersbedrijf begonnen en had er ook meteen oren naar om in Laren iets aparts te mogen maken. Een dak van een kapel doe je ook niet iedere dag. Een andere leuke uitdaging zijn de diverse daken van de Balamundi in Huizen en de pannenkap op de Albertus Perkstraat in Hilversum. Als sport en hobby is Rick helemaal gek van het karten op de buitenbanen in Nederland en de stad Barcelona waar hij getrouwd is en zijn 2 kinderen geboren zijn en het FC Barcelona. Waarom vrijwillig meewerken aan de kapel?  Om de historie van vroeger weer terug te brengen in Laren, aldus Rick.
Straatje van zevenduimers Als stratenmaker heeft het bestuur vrijwilliger Gert-Jan Bon gevraagd. Gert-Jan (37), zoon van Willem Bon (Droge Willem) en Greet Vos (van de groenteman uit Bussum), is geboren en opgegroeid op de Smeekweg. Door bedrijfsruimtegebrek in Laren, woont hij thans bij zijn bedrijf in Almere-Hout. Gert-Jan, al op jonge leeftijd begonnen op een Hilversumse begraafplaats, daarna 8 jaar in het machinaal grondwerk in Naarden, is nu 12 jaar ZZP-er in grond-, straat-, sloopwerk, maar ook container en machine verhuur, en handel in grond. Hij heeft vele terrassen en opritten gemaakt bij particulieren en bedrijven in 't Gooi en omstreken.  Vóór de kapel gaat hij met zijn vader Willem, zevenduimers (flink gesponsord door Intrimex) in de lengte neerleggen, dit om een geheel te krijgen met de gemeentelijke trottoirs. Waarom vrijwillig meewerken aan de kapel? “Omdat wij jarenlang voor de kerk en de begraafplaats werkzaam zijn geweest, is dit heel logisch om hier gratis medewerking aan te verlenen”.
Gert-Jan Bon bezig met het straatje leggen vóór de kapel.
Voorzitter zorgt voor mooie aankleding Als laatste van de vrijwilligers is de initiatiefnemer zelf aan de beurt. Voorzitter en secretaris van de Stichting, Herman Kroes (61) is een zoon van Herman Kroes (tuinman op Hoog-Laren) en Emmie Bon (dochter van Lammert (sampie) Bon).
Foto Peter van Rietschoten: Herman Kroes en Bert Raven plaatsen plantjes rond de Goede Herder Kapel
Herman geboren en getogen op de Ericaweg is reeds 40 jaar ZZP-er in het hovenierswerk. Daarnaast is hij 32 jaar bij de vrijwillige Larense brandweer actief geweest, waarvan 17 jaar als bevelvoerder. De afgelopen 5 jaar heeft Herman veel geleerd en opgestoken van de opzet en realisatie van de kapel. Hij kan na 5 jaar zeggen, dat hij toen de juiste mensen heeft gevraagd voor dit werk. Werkelijk niemand heeft afgehaakt. Herman wil deze mensen dan ook hartelijk danken voor hun inzet namens de Stichting, die verder bestaat uit: Nel Majoor - Smit (penningmeester), Ronald van den Brink (alg. res.), Carel van Hest (lid) en Emmie Verver (lid). Gisterenavond is de kapel volledig afgewerkt en nu is het wachten op de inwijding op zaterdagmiddag 18 juni om 14.00 uur. De Stichting nodigt  iedereen die belangstelling heeft, hiervoor uit.  Langs deze weg willen wij iedereen bedanken, die in welke vorm dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen tot wat het nu geworden is. Fantastisch!
Lees verder